17.3.2011

Pylköltä vauhtia SM-Kuopioon

Viime kerralla pohjustin jonkin verran 13.3. kisattuja Pylkön hiihtoja. Matkana oli siis miehekäs 50 km ja matkaan lähdettiin myös perin miehekkäästi väliaikalähdöllä. Henkilökohtaisena suunnitelmana oli yrittää pitää tasaisen reipasta vauhtia eikä hermoilla tuloksesta. Pääasia olisi tehdä hyvä täsmäharjoitus tulevia SM-kisoja varten.

Suunnitelma piti melko hyvin. Maltoin olla vetämättä vieteriä täysin suoraksi, mutta pidin itseäni kuitenkin sen verran tiukilla, että kroppa sai kunnon muistutuksen siitä, mikä odottaa parin viikon päässä. Lopputuloksena oli ihan ok neljäs sija ja kotiin päin viemisiksi tarttui pizzapannu, jolla on mahdollista valmistaa halkaisijaltaan 40 cm tuotteitta.

Pylkön hiihtojen tulokset

Täytyy vielä kehua Pylkön järjestelyjä. Osallistuin kyseiseen kisaan nyt kolmatta kertaa ja joka kerta homma on pelittänyt loistavasti, tunnelma ollut mukavan leppoisa ja palkintopöytä Suomen olosuhteisiin poikkeuksellisen runsas.

Nippelitietona mainittakoon, että koen nykyään Pylkön kahinat lähes tulkoon kotikisoiksi. Heidi-kulta on kotoisin naapurikylästä Mahlulta, minkä seurauksena puolestaan itse olen liikuskellut kyseisellä seudulla ja lenkkeillyt kisaradalla säännöllisen epäsäännöllisesti.


Juottopaikalle saapumassa. Kuva by Heidi H.

Kuluva viikko onkin sitten kulunut palautellessa sunnuntaisen ulkoilun aiheuttamasta rasituksesta. Tässä vaiheessa vaikuttaisi siltä, että suurempia ongelmia palautumisen suhteen ei ole odotettavissa. Sen verran tuoreelta olo tuntui jo alkuviikosta lähtien. Reilun viikon päästä selviää, että sainko aikaan paljon puhutun superkompensaatioreaktion vai menikö homma sittenkin reisille.

Työmaata savonmualla ainakin riittää, mistä hyvää suuntaa antaa kartanlukutaitoisille SM 50 km latukartta ja tavan urpoille latuprofiili. Tuollainen yli 100 m korkeusero ei ole kovin yleistä edes kansainvälisissä arvokisoissa, saati sitten kotimaan latusilla. Viestirata ei yllä ihan samoihin sfääreihin, mutta vaativuutta löytyy siltäkin ihan tarpeeksi.

Seuraavan kerran palaan astialle, kun ympyrä on sulkeutunut. Kilpailin ensimmäisen kerran yleisen sarjan SM-hiihdoissa tammikuussa 2001 Kuopion Puijolla, jolloin matkana oli 15 km V ja kisaratana toiminut 7,5 km lenkki seuraili hyvin pitkälti tuonne edelle linkitettyä kympin lenkkiä. Mikäpä sen hienompaa kuin lopettaa kisatouhut samaan paikkaan mistä ne aikanaan tosimiesten sarjan puitteissa alkoivat.

Ps. Äsken pukkasi tekstaria, että musta on tullut eno. Aivan mahottomasti onnea Hietikon perheelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti