11.2.2011

Kisaraporttia ja uutta matoa koukkuun

Hola! Viime lauantaina tuli siis käytyä testaamassa kisakuntoa kolmen viikon tauon jälkeen. Ohjelmassa oli Taipaleen hiihdot Varkaudessa ja matkana 12 km sillä nopeammalla hiihtotavalla eli vaparia mentiin.

Miesten yleinen sarja kärsi melkoista osallistujakatoa, koska suuressa viisaudessaan savolaiset eivät olleet päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että kenen rasti on pitää kisat kyseisenä päivänä.

Edellisestä seurasi sellainen hullu tilanne, että samana päivänä oli kisat Varkaudessa ja muutaman kymmenen kilometrin päässä Leppävirralla. Tuollainen ei ole kovin optimaalinen tilanne, ei järjestäjien, eikä myöskään kilpailijoiden kannalta. Itse valitsin Varkauden, koska kisapaikka sijaitsi marginaalisesti mutta riittävästi lähempänä kototukikohtaani.

Itse kisa sujui noin miljoona kertaa paremmin kuin tämän talven pari ensimmäistä starttia. Tällä kertaa onnistuin pitämään itseäni jo melko tiukilla vauhdin hyytymättä täydelliseksi kelkoitteluksi. Viimeiselle kolmen kilometrin lenkille lähtiessäni ehdin tosin tuumia miten mahtaa äijän käydä, mutta siitäkin tuli selvittyä tällä kertaa perustyylikkäästi.

Lopputuloksena oli ensimmäinen kansallisten voitto sitten 2007 Pylkön hiihtojen. Ei siis ihan mitään jokapäiväistä herkkua meikäläiselle. Palkinnoksi tuli pyrex uunivuokasetti ja salaattipuska, joka taisi hieman paleltua kotimatkalla. Ainakin se meni vähän oudon näköiseksi. Reissun tärkein anti oli kuitenkin se, että tulos ja etenkin tuntemukset kisan aikana osoittivat, että kisakunto on taas kohentumassa sopivasti kevättä kohti.

Taipaleen hiihtojen tulokset

Seuraava koitos odottaa jo nurkan takana. Ohjelmassa olisi Satakunnan piirinmestaruuskilpailut Ulvilan Massin maastoissa. Huomenna, 12.2. ohjelmassa on 10km vaparia ja 13.2. pakkasukon salliessa viesti 4*5 km pertsalla. Vauhtia pääsee ainakin vertaamaan ihan tämän valtakunnan huippuun, sillä keskiviikkona Nokialla Juha Lallukan päihittänyt Simulan Jussi eli sissijumala on myös ilmoittautunut mukaan kahinoihin.

Tämä oli nyt tällainen 99% urheiluhullutuksiin keskittynyt postaus. Puuttuvan 1% muodostaa tiedotus, että tuli ostettua lippu Sparzanzan keikalle eli 23.2. suuntana olis Lutakko ja rokrok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti