15.2.2011

Satakunnan pm-kilpailut

Viime viikonloppuna allekirjoittaneen ohjelmassa oli matkailua porukoitten luo Satakuntaan ja samaan pakettiin piirinmestaruuskilpailut 12.-13.2. Kisapaikkana toimi Ulvilan Massi*, jonka maastoissa olin kilpaillut edellisen kerran niinkin äskettäin kun talvella 2002.

Tällä kerralla saikin verrata omaa kisakuntoa ihan maan huippuvauhtiin, kun Simulan Jussi saapui myös lähtöviivalle. Turpiin tuli odotetusti, mutta 1.14 ei ole paha ero. Oma meno oli näyttänyt radan varteen yllättäen sen verran liukkaalta, että äitee sekosi innostuksissaan väliaikojen kanssa.

Yleensä se on ollut isäukko, joka huutelee mitä sattuu, mutta tällä kertaa hän pystyi hyvään suoritukseen paineen alla eli väliajat oli hänen pisteellä ihan uskottavia. Äiteen puolustukseksi ja kunniaksi on sanottava, että hän paikkasi tilanteen mallikkaasti heti seuraavassa ylämäessä. Toiminnasta huomasi siis että on sitä oltu ladun varressa kellon kanssa ennenkin!

Kotiin viemisiksi näistä kahinoista tarttui hopeamitali ja oma tuntemus oli, että vieläkin parempaa on omasta kropasta ulosmitattavissa vielä tämän talven lumilla, ennen lopullista kilpailutoiminnasta eläköitymistä. Kaiken kaikkiaan päivästä jäi erinomainen maku, sillä Heidi-kultakin selvisi reissusta enempiä palelematta, mikä on aina syytä kirjata isoilla kirjaimilla plus-merkkisten asioiden puolelle.

Satakunnan piirinmestaruuskilpailujen tulokset

Sunnuntaina 13.2. ohjelmassa piti olla viesti, mutta luonto oli sitä suunnitelmaa vastaan. Edellisen päivän mukavan talvinen -8 vaihtui napakkaan -20:een. Lähtöjä siirrettiin kaksi kertaa kelin lauhtumisen toivossa, mutta lopulta jury päätti perustellusti nostaa kädet pystyyn luonnonvoimien edessä ja perui kilpailun.

Seuraavana operaationa urheilurintamalla olisi saada tekaistua viimeinen tuottava treenijakso ennen kevään h-hetkeä. Opiskelurintamalla tahti on tällä hetkellä sen verran leppoisaa, että pystyy panostamaan hieman enemmän harrastustoimintaan tärkeämpiä velvollisuuksia laiminlyömättä. Ja sehän sopii mulle nyt kuin nyrkki silmään.

Seuraavan kilpailustartin oli määrä tapahtua vasta 13.3. Pylkön viisikymppisellä, joka toimii samalla oivallisena täsmäharjoituksena Kuopion SM 50 km ajatellen, mutta koska roppalihas on nyt löytänyt sopivan kisavireen, sitä ei saa päästää enää ihan ehdoin tahdoin katoamaan. Siispä suuntaan seuraavaksi Rantasalmelle 26.2., kun lähempää ei kisoja vaparin miehelle löydy.

* Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Jari Isometsän paluu kilpaladuille Lahden 2001 plasmaekspanderihässäkän ja siitä seuranneen kahden vuoden kilpailukiellon jälkeen, tapahtui Massin kisoissa 2003.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti